top of page
  • Yazarın fotoğrafıikipsikolog

Partner İle İlgi Alanlarını Birleştirmek


Akhisar, 2020.

Dünkü postumuzda neden hobi edinmemiz gerektiğine değinmiştik. Hobi deyince aklımıza genellikle tek başımıza yaptığımız, el işleri, üretim ya da tamir içeren tak-sök işleri gelir. Bu tarz bir hobiniz varsa ve kendi başınıza harcadığınız zaman gittikçe fazlalaşıyorsa, bu ev ortamında bir anlaşmazlık yaratabilir. Eşinizin daha fazla ilgi beklemesi oldukça normaldir ve birlikte kaliteli vakit geçirmiyor olmak, ilişkinin dinamiklerini zayıflatabilir. Bu nedenle bugünkü postumuzda, eşle birlikte ne tür aktiviteler yapılabileceğine dair öneriler sunmaya karar verdik. Eşinizle edindiğiniz ortak bir hobiniz varsa ne güzel, ancak aynı şeylerden hoşlanmıyorsanız her iki tarafın da hoşlanabileceği şeyleri birlikteyken yapabileceğiniz alanlar ve mekanlar oluşturmak ortak bir sorumluluktur.


Peki benzer ilgi alanlarınız yoksa neler yapabilirsiniz?


İlgi alanlarınızın kesişim kümesini kontrol ederek, iki farklı hobiyi aynı anda ve aynı mekanda nasıl icra edebileceğiniz üzerine düşünebilirsiniz.


Mesela eşlerden biri yürüyüş yapmayı seviyor, diğeri ise fotoğrafçılıktan hoşlanıyor ise, yürürken fotoğraf çekimi yaparak ilgi alanlarınızı birleştirebilir ve birbirinizin ilgi alanlarına saygı duymayı öğrenebilirsiniz.


Başka bir örnek, ev içinde gerçekleştirilen hobiler için. Ortak bir hobi saati belirleyerek, aynı oda içerisinde kendi hobilerinizi sohbet ederek takip edebilirsiniz.


Eşlerden biri 5 yıldızlı otelde tatil yapmayı seviyorken, diğeri doğayla iç içe bir tatilden hoşlanıyorsa, tatili ikiye bölerek sırayla birbirinizi mutlu edebilirsiniz.


Her insan farklıdır, ilişkilerde aynı olmaya çabalamak, partnerlerin birbirini değiştirme uğraşı ilişkiyi daha çok zedeler. İlişkiyi kuvvetlendiren ve ortak doyumu arttıran şey ise, anlayış ve saygıyla partnerlerin birlikte güzel vakit geçirebilmeyi öğrenmesi ve farklı durumlarda esneme kabiliyetinin artmasıdır.



Psk. Malik Kubilay Çadırcıoğlu

Son Yazılarımız

bottom of page